Rolig 2. etape af Tour of Norway for Team VéloCONCEPT – kongeetapen venter

Det var en meget våd, men rolig etape for Team VéloCONCEPT på 2. etape af Tour of Norway. Rasmus Guldhammer er stadig med i klassementet, og holdet ser frem mod kongeetapen.

Tour of Norway’s længste etape torsdag blev en meget udramatisk, men våd affære, da rytterne skulle ud på 194 kilometer fra Eidsvoll og Brumunddal. Som på første etape kom et udbrud på tre mand af sted tidligt på etapen, og de tre ryttere blev ude foran, indtil den sidste blev hentet på den afgørende omgang i Brumunddal.

”Det var ikke så hektisk en dag og forholdsvis uden dramatik. Det blev aldrig rigtigt spændende, så i min verden var det en stille og rolig dag. Det var selvfølgelig træls at skulle køre i sådan noget vejr, men det er ens for alle,” siger sportsdirektør Michael Skelde, der fik fragtet alle sine ryttere sikkert igennem etapen i feltet.

Etapen blev vundet i en spurt af den hollandske mester Dylan Groenewegen fra WorldTour-holdet LottoNL- Jumbo, mens at Rasmus Guldhammer blev bedste Team VéloCONCEPT-rytter på en 19. plads, da han sammen med resten af holdet sluttede i feltet.

Og på trods af det konstante regnvejr, så kunne Team VéloCONCEPT-rytterne forhåbentligt spare lidt kræfter, for på 3. etape fredag får de god brug for dem. Tour of Norway’s kongeetape venter, hvor finalen skal stå i Lillehammer, hvor feltet skal over den afgørende stigning ’VIP-veien’. Tre gange skal rytterne kæmpe op over de 3,2 kilometer med 8 procent i gennemsnit.

Hvis Team VéloCONCEPT og Rasmus Guldhammer fortsat skal være med i det samlede klassement, så skal de være vågne på stigningen, da løbet kan blive afgjort her.

”I morgen bliver super svær. Det er kongeetapen. Ambitionen er at se, hvor langt det rækker i morgen. Forhåbentlig bliver det tørvejr, så vi kan få et godt cykelløb, og se hvor vi står henne. Det glæder jeg mig til. Det er afgjort, hvis man taber tid i morgen, så det er der, det gælder. Det kan blive alt eller intet,” siger sportsdirektør Michael Skelde.

I den samlede stilling bevarede norske Edvald Boasson Hagen førertrøjen, mens at Rasmus Guldhammer rykkede tre pladser frem i stillingen til en 6. plads.