Overlevelse for Team VéloCONCEPT Women på 3. etape af Emakumeen Bira

Det var en hård etape for Team VéloCONCEPT Women i det spanske etapeløb, hvor det mest galt om at komme så godt som muligt igennem etapen.

De 77,6 kilometer på 3. etape af Emakumeen Bira var hårde mod Team VéloCONCEPT Women. Camilla Møllebro lå inden etapen fint til i klassement, men hun havde døjet med sygdom på de foregående etaper, og det var ikke blevet bedre på fredagens etape.

Holdet sad dog fint med fremme, indtil løbet ramte dagens kategori 2-stigning. De seks kilometer med 5 procent i gennemsnit var dog noget hårdere, end profilen beskrev, da store dele af stigningen var meget stejl.

Her blev det dog for meget for den danske rytter, der måtte strække gevær helt til slut efter hård kamp mod sig selv og sygdommen på vej op.

”Det gik lidt, som vi havde regnet med. Camille var ikke frisk fra morgenen af, så det galt bare om at overleve. Stigningen havde 12 procent de fleste steder, og der knækkede filmen. Sammen med Shani ender hun med at sidde og jagte hele vejen hjem i anden gruppe. De kører længe og har 30 sekunder, men de sidder 22 ryttere foran, så løbet var kørt der,” siger team manager Bo Handberg Madsen.

I foran havde australske Katrin Garfoot angrebet, og hun kunne køre hjem med 34 sekunder til frontgruppen. Camilla Møllebro og Shani Bloch-Davidovs gruppe kom i mål 1:49 efter, hvilket sendte Camilla Møllebro ned på en 27. plads som bedste Team VéloCONCEPT Women-rytter.

Lørdagens 4. etape bliver ovenpå 3. etape noget mere fri for Team VéloCONCEPT Women. Med en sjælden afslutning opad bakke på en mere en 13 kilometer lang kategori 1-stigning bliver der måske mulighed for at gå i et tidligt udbrud.

”De slutter på toppen. Camilla skal holde sig til, hvis der er nogen i klassementet, der knækker, men ellers skal vi bare have nogen af sted i angreb. Der er 28 kilometer flad vej hen til, at det begynde at gå opad, så vi skal bare ud af boksen. Nu ser vi i morgen,” siger team manager Bo Handberg Madsen.

Katrin Garfoot overtog også føringen i den samlede stilling fra sin holdkammerat Amanda Spratt på Orica-Scott