Den første udgave af Liege-Bastogne-Liege Femmes venter Team VéloCONCEPT Women

Det sidste løb i Ardenner-ugen venter Team VéloCONCEPT Women søndag, hvor Liege-Bastogne-Liege Femmes bliver kørt for første gang.

Verdens bedste kvindelige cykelryttere afslutter søndag den første Ardenner-uge nogensinde. Som det tredje løb i rækken skal rytterne ud på 135,5 kilometer i Liege-Bastogne-Liege Femmes, der køres for første gang.

Team VéloCONCEPT Women er som i de to andre løb, Amstel Gold Race og Fleche Wallonne, klar ved startstregen, når løbet skydes i gang. Modsat de to foregående løb, så er stigninger i Liege-Bastogne-Liege noget længere, og det kan ændre meget i måden, at løbet blive kørt på, forventer team manager Bo Handberg Madsen.

”Det ser ud som om, at der er nogle ret lange stigninger, og det kalder på nogle lidt andre ryttertyper end, hvad vi har set indtil nu. De lange stigninger er nogle, du kan komme væk på, men spørgsmålet er så, om det kan holde til mål,” siger han.

Han forventer derfor at flere ryttere vil forsøge at angribe, når rytterne blandt andet skal over den 6,7 kilometer lange Côte de la Vecquée, der kommer efter 82 kilometer – og blandt de angribende skal Team VéloCONCEPT Women være.

”Vi vil ud og køre offensivt, og stigningen kan være afsæt til angreb fra mere deciderede bjergryttere. Den lange stigning skal vi være offensive på, og hvis det er muligt få placeret Doris godt. Hvis Amber har benene kan hun også køre væk, men hun mangler stadig og få løbsfart i benene, så nu ser vi,” siger Bo Handberg Madsen.

Camilla Møllebro er igen med til start, og hun er kommet sig mere siden Fleche Wallonne efter nogle dage med sygdom. Hun kan forhåbentlig sidde med over og være med, når løbet rammer den kendte Côte de la Redoute efter 100 kilometer, hvor løbet går ind i sin afgørende fase.

Da løbet bliver kørt for første gang, bliver det dog en ny oplevelse for alle hold, og det glæder Bo Handberg Madsen sig til.

”Det er et helt nyt løb for alle, så det bliver spændende at se, hvordan det udvikler sig,” siger han.

Team VéloCONCEPT Women til Liege-Bastogne-Liege:

Camilla Møllebro, Amber Neben, Doris Schweizer, Natalie Kerwin, Claudia Koster og Shani Bloch-Davidov.