Alexander Kamp med en flot 5. plads på kongeetapen i Tour of Norway

Team VéloCONCEPTs danmarksmester Alexander Kamp viste sig frem blandt de bedste på kongeetape i Tour of Norway, da han spurtede fra forfølgergruppen og blev nummer 5.

I en intens og angrebsivrig finale var Alexander Kamp med helt fremme, da han på de sidste meter lagde forfølgergruppen bag sig og spurtede sig til en 5. plads få sekunder efter vinderen Pieter Weening.

Den hårde finale på stigningen Kanthaugen kom efter, at feltet i starten af løbet havde kørt utroligt stærkt før, at et udbrud kom af sted. De seks lykkeridderes chancer var dog på lånt tid, for da favoritterne kom ind på de afsluttende omgange, hvor bakken Kanthaugen skulle bestiges tre gange, blev de opslugt.

Hjemmebanefavoritten Edvald Boasson Hagen og sidste års vinder Pieter Weening kom af sted med fire andre ryttere, men i gruppen bagved sad Team VéloCONCEPTs Alexander Kamp og var godt kørende.

De seks i front holdt dog kæden meget stram, og selvom der kun var omkring 15 sekunder mellem dem og Alexander Kamps gruppe, så holdt de hjem. Den unge danske mester viste sig dog stærkest i forfølgergruppen, da han kørte en lang spurt og kom i mål blot få sekunder efter vinderen på en 5. plads.

”Det var en superflot præstation af Alexander. Han havde ikke lige dagen på 1. etape, men i dag viser han sin styrke, og hvad han kan, og han havde sikkert kørt med om sejren, hvis de forreste var hentet inden 1.000-meter mærket. Om lidt held havde han stået på podiet i dag,” siger en tilfreds sportsdirektør på Team VéloCONCEPT Michael Skelde.

Før etapen var Rasmus Guldhammer Team VéloCONCEPT’s bedst placerede rytter på en 6. plads, men han manglede lige de sidste procenter på dagens etape. Han var dog stadig med i toppen og blev nummer 24 – 29 sekunder efter vinderen.

”Rasmus havde ikke lige dagen, og det var bare ærgerligt, at det skulle være i dag, når han har kørt stærkt så længe. Han kører dog stadig stærkt i dag, men ryger af lige før toppen den sidste gang, men han manglede lige de sidste,” siger Michael Skelde.

Han er dog meget tilfreds med sine rytteres indsats på dagens kongeetape, hvor de fik vist, at de besidder et meget højt niveau, da feltet i Tour of Norway har nogle meget gode ryttere med.

”Det er nogle gode modstandere, vi er oppe imod. Det er en anden liga, men det er en liga, som vi mener, at vi kan spille lige op med, og det lykkedes til dels i dag, og det er fedt jo,” siger han.

Hollandske Pieter Weening tog udover etapesejren også førertrøjen med seks sekunder til Sander Armee. Alexander Kamp er bedste Team VéloCONCEPT-rytter på en 19. plads to pladser foran Rasmus Guldhammer.

Lørdagens etape er igen på 192 kilometer, hvor rytterne skal fra Lillestrøm til Sarpsborg. Profilen er relativ flad, og der venter højst sandsynligt en massespurt.

Foto: Morgane Bezzanier